Nyttigt är gott!!


Stockholm Barakademin '11

Tänkte bara lägga in ett par bilder från avslutningsmiddagen på Barakademin! :)


red head.

my head is on fire.

alone.

tänkte berätta lite om vad jag har gjort de senaste veckorna.
Som sagt har jag pendlat till sthlm varje dag för att jag har gått en bartender utbildning på Stockholm Barakademi! sjukt kul måste jag säga, men mycket jobbigare och svårare än vad jag trodde. Tänkte väl mest att jag bara skulle lära mig blanda lite drinkar men så lätt var det inte, 130 st drinkar var det visst! sen har vi haft prov på vodka, gin, rom, teguila, cognac, whiskey, vin & champagn. puls alkohollagar osv.. trodde absolut inte att det skulle va såhär mkt men väldigt värt det! inte nu för att jag kan allt om vodka eller whiskey men jag har väl koll på grunderna och hur man gör det osv. Har även provsmakat kanske 15 olika sorter av varje sprit sort.. sjukt jävla äckligt.. många grimaser har visats och många "FYFAN vad äckligt" har kommit från min mun.
De här 4 veckorna har iaf varit sjukt roliga, vi var ett härligt gäng som har skrattat mest hela dagarna!
har alltså gått upp halv 7 varje dag och kommit hem halv 7 varje kväll sen har jag även jobbat natt varje helg.. så snacka om att jag har varit död och inte haft tid med så mkt annat än skolan, äta, sova och plugga.
Vi hade minst 1 prov varje dag så det har alltid funnits något att plugga!!
I Fredags hade vi avslutnings middag och även de sista slutproven, trodde aldrig jag skulle klara det. Var så fruktansvärt nervös och var helt säker på att jag skulle få blackout när det väl gällde. Men icke sa nicke, jag skötte det galant och fick 89% av 100% i slutbetyg!!! Vilket var mkt mer än vad jag förväntade mig!
snittade 95% på alla delprov men ett av slutproven sänkte mig lite men det gör absolut ingenting, jag är mer än nöjd med mitt slutbetyg!! känns helt underbart, som en befrielse! skolan och allt pluggande har tagit upp så mkt av min tid att det har känts som att jag inte har gjort något annat, vilket jag i stort sett inte har iof.
Men nu är kursen slut och jag är grundutbildad bartender!!!!! Dock känns det väldigt konstigt nu att inte ha så mkt att göra på vardagarna för tillfället. Jag har tillochmed fått in i rutin att gå upp tidigt, okej inte halv 7 men mkt tidigare än vad jag gick upp förr. Nu vaknar jag av mig själv halv 11-11, förr vaknade jag mellan 1-2 varje dag typ :P iof ganska bra, slipper jag sova bort halva dagen!
Nu ska jag fortsätta med mina naglar, kanske skriver sen igen eller berättar mer om kursen.
Puss så länge / F

"Ne reci mi da boli kad samo jedan voli, to nikad nisi bila ti."


its ok not to be ok.


Huvudvärk av den högre graden.

Sitter som vanligt på tåget men nu med världens huvudvärk.. Jag försökte plugga lite i början men märkte snabbt att jag blir väldigt åksjuk om jag sitter och skriver samtidigt som jag Åker tåg.. Okej att jag visste att jag inte kan sitta och läsa i bilar men tydligen var jag jätte känslig på tåg också.. Så jag slutade efter en stund och tur att jag sitter nära toaletten för allt håller på att vända sig där nere i magen på mig.. försöker dricka vatten och kolla ut för att inte behöva spy... Haha okej nu fick ni kanske veta lite för Mkt och nu börjar jag må jätte illa och måste sluta skriva, även fast jag tar pauser så jag kan kolla ut. Näe men hej då, här sen.

Hallå vart är du???

Sitter på tåder idag, har bra lust att kliva av och ta nästa tåg tillbaka hem igen! Vart försvann mitt glada humör? Varför denna frustration? Varför är jag irriterad hela tiden? Varför är jag på tok för känslig nu för tiden? Varför känner jag att jag bara vill gå och lägga mig under täcket och sova tills jag vet inte när. Hallå kan glada Felicia komma fram snart igen lr? Jag är en tjej med motivation som alltid vill lyckas men nu är jag för slut i huvudet för att tänka. Och inatt sov jag tillräckligt också och i fredags var jag ledig så jag har sovit ganska bra i helgen! Jag är arg... Hej då.

bad bad bad day.

idag är en riiiiktigt dålig dag! Började med att jag har sovit jätte dåligt i natt, vaknade med huvudvärk osv... så jag tänkte att en riktigt bra frukost borde hjälpa men icke sa nicke. Kokade ägg och gick och köpte baguetter, men näe... jag är fortfarande på lika dåligt humör, lika känslig och önskar bara att den här dagen kunde vara över snart.
idag måste jag plugga också, inte jätte mycket men jag måste gå igenom allting några ggr.
Det enda jag är lättad över idag är att det är rent och fint här hemma. Storstäda allt igår och fixa och dona lite. Är på sånt humör nu också iof, inte städ-humör men jag tkr om att pyssla och dona lite, ändra lite hit och dit. Det bästa som finns är ju att möblera om!!! Dock vet jag inte hur jag skulle kunna möblera om just nu... kanske lite i sovrummet?
Näe, hade viktigare saker för mig. Ta en cigg sen PLUGGA!
Take me back...

LEDIG!!!

Sitter på tåget och dör av tristess! Är helt slut i både huvud och kropp! Men som tur är, är jag ledig ikväll/natt så jag får iaf sova ordentligt! Men imorgon jobbar jag dock. Skulle verkligen behöva sova ut och plugga ordentligt eftersom all slutprov börjar på onsdag och jag måste klara dom! Nu är vi tydligen framme vilken minut som helst. Ikv ska jag och världens bästa emma ut och äta sen får jag sr vad jag hittar på. Ska iaf bara vara hemma och ta det lugnt men får se om jag kanske får lite sällskap? ;) haha. Nej nu måste jag sluta! Puss och kram så länge, vi hörs sen! <3

Ni två.

Jag är er mina bästa vänner. Ni finns verkligen alltid där, både o vått och tort! Mathilda & Emma <3

8 tim & 30 min senare.

8 timmar och 30 min senare sitter jag här på tåget igen påväg hem. Fatta att jag har pendlat till Sthlm varje dag i snart 3 veckor! Jag går upp halv 7 varje dag och är hemma halv 7 varje kväll... Plus att jag jobbar natt varje helg. Förstå hur trött jag är om dagarna!? Det är sjukt! Men snart är det slut och jag går tillbaka till "mitt vanliga" liv!! Ska bli sååå jävla skönt att bara vara hemma en kväll, kolla på film halva natten och veta att man kan sova hur länge man vill dagen efter. I veckorna är jag hemma om kvällarna men måste lägga mig skapligt eftersom kl ringer 06:30 varje morgon och på helgerna kan jag sova hur länge jag vill (förutom söndagar) men då kan jag inte göra nått på kvällen eftersom jag börjar jobbet! Ska bli så himla skönt att få en dag/kväll/natt/morgon utan att man måste tänka "jag måste........" ! Nej nu låter jag som om jag är världens lataste, men det är jag nästan iof. Men från att ha haft en slapp sommar och ett efterlängtat sommarlov där jag kunnat gjort vad jag vill när som helst till att hamna i värre rutiner än när jag gick gymnasiet är en väldigt stor förändring och lite små jobbigt! Nu babblar jag på om det mest ointressant saker som kanske finns men är ganska uttråkad här helt ensam, på tåter så ringrarna går av bara farten. Och från ingenstans, jag har bestämt mig att göra håret en nyans rödare nu medans jag ändå måste färga det så det blir jämt och dom vanligt när det gäller mig måste det ske på direkten så jag ska åka på en gång när jag kmr hem och köpa hårfärg och sysselsätta mig med det när jag kmr hem. Nej nu ska jag sluta tråka ut er om ointressant saker. Puss så länge!

Stockholm!

God morgon! Sitter på tåget påväg till Sthlm, som vanligt! Kom upp i tid idag men jag var inte pigg kan jag lova! Idag börjar dagen med två prov, ett har jag full koll på och det andra är jag lite osäker på men det får gå som det går. Har börjat inse att det är okej att inte alltid få MVG/vg på alla prov utan det är okej med ett g också.. Jag har lite svårt för det eftersom jag ofta ställer höga krav på mig själv! Men nu får det bli som det blir helt enkelt :) Idag blir det nog lite mys med min underbara emma! Skulle behöva färga om håret också eftersom det inte är helt jämt! Kanske en nyans rödare också? Syns inte på bilderna men jag är brun/röd nu för tiden ist för svart! Känns bra med lite förändring och jag är hel nöjd! :D Nu är jag trött på att skriva genom mobilen. Men jag önskar mig själv lycka till på proven och att jag får en bra dag, de senaste dagarna har jag inte varit på tip topp.. Men men. Puss så länge!

natti natti....?

Så hade jag samma problem som alltid, att gå och lägga mig i tid!!! Jag kan verkligen inte. Jag vet att jag ska upp halv 7 i morgon och jag är fullt medveten om att jag har väldigt svårt att gå upp tidigt och att jag inte klarar en hel dag om jag inte sover tillräckligt. Jag får huvudvärk och blir världens bitch och inlärningsförmågan försvinner helt och hållet.. därför BORDE jag sova nu.. Kan heller inte skylla på att det är något annat som lockar mig till att stanna uppe ännu längre, jag har bara svårt att sova helt enkelt...
Men måste göra ett försök snart så nu säger jag god natt och sov gott, i morgon har jag en lång dag framför mig igen..
puss

eye to eye.

Nu är jag klar, tog jävligt lång tid på mig men jag låg kvar i sängen väldigt länge för att huvudvärken skulle gå över vilket den gjorde. Nu är jag hemma hos mamma, vi ska snart åka och hämta k och jag ska förbi ett ställa och prata lite jobb :)

Hej igen!

Jag har inte skrivit på skit länge, jag vet... Hade glömt bort mitt lösenord och har inte orkat återställa allt osv.. men nu är det gjort.
Ligger för tillfället i sängen med huvudvärk.. Förstår inte vf jag har börjat få huvudvärk så ofta!? skapligt irriterande.
men men, annars rullar mitt liv på som vanligt. Går en utbildning i sthlm för tillfället så livet är väl inte riktigt som vanligt kanske, men nästan. Lite nya projekt står väl också på schemat, men jag tkr det mesta känns som vanligt.
Nu ska jag kolla min mail och gå igenom den här datan lite..
Pusss & kram, så hörs vi kanske sen.

RSS 2.0